имоти

Проект: БАНСКО – МЯСТО НА БЕЗКРАЙНИ ЗИМНИ ПРИКАЗКИ
Тип обект: имоти

Описание:

Много от хората, които за пръв път посещават Банско, разположен в предпланинската част на Пирин, казват, че се влюбват в това място. Дори продължават да се връщат  тук отново и отново. Градът съчетава до съвършенство очарованието на природната красота и уникалното културно наследство. 

Разположен на 170 км южно от София, Банско е на 2,5 часа път с кола от международното летище.  Веднъж стигне ли човек до там, градът сякаш е сюрреалистично място, извадено от красива приказка. Регионът около Банско е етнографски, археологически и архитектурен резерват. Всяка една от красивите църкви и къщи представлява шедьовър, заради уникалните стенописи и дърворезби; археологически забележителности наблизо: древни крепости, тракийски гробници и гръцки некропол - всичко това допринася за красивата мистика на самия град.

Банско представлява вход към Пирин, планина, богата на езера и водопади, величествени гори с дървета на възраст над 1000 години. Националният парк Пирин е включен в списъка на ЮНЕСКО за резервати, заради изключителната си природна и историческа ценност. 

По времето когато планинските курорти се развиваха по света преди няколко години Банско събра нечуван брой туристи и инвеститори. 

Притокът на посетители предизвиква развитието и увеличаването на ваканционните селища, които все още не могат да задоволят търсенето.

Банско предлага невероятни условия за каране на ски и лесен достъп до ски пистите. Градът е разположен на 925 м над морското равнище, докато ски пистите са на 2000 – 2500 м. Нов бърз Гондола лифт проектиран и развит от “ИВИС – Проектиране и дизайн” ООД,  отвежда скиорите директно от града до планината. Туризмът процъфтява поради създаването на много нови лифтове, писти за ски в областта. Поради голямата височина над морското равнище практикуването на зимни спортове на тази планина е възможно дори и през ранното лято.

С настъпването на лятото Банско отново става място за любителите на планината – туристи, обичащи разходките, катерачи, пещерняци и всякакви ентусиазирани природолюбители идват тук, за да дишат този кристално чист въздух и да се наслаждават на красивите гледки.  През лятото Банско е също и оживен културен център, в който се провеждат множество международни и народни фестивали. Изпълнения на фолклорна музика и танци, занаятчийство, дърворезба, иконопис, музикални изпълнения – всичко може да бъде видяно тук.

Наред с останалите забележителности на Банско трябва да бъдат споменати и многобройните уютни кафенета, ресторанти и традиционни български кръчми, предлагащи невероятна кухня и неповторима атмосфера. Местните жители казват, че всеки, дошъл тук веднъж, не иска никога да си тръгва. И може би са прави.

Web support by eFirma.bg
icqit.com
ot-grandesynthe.fr
Woolrich Outlet jivinmissdaisy.co.uk
hollister uk
isabel marant sneakers
pointsuk.co.uk